Venezuela a místní kuchyně

Venezuela je zemí, kteráže velmi rozmanitá, a to se projevuje i v její kuchyni.

Pojedete-li na Isla Margarita nebo jiného turistického centra, místní restaurace vám nabídnou především světovou kuchyni. Místní pochoutky však stojí za ochutnání, proto byste se jim rozhodně neměli vyhýbat.

Národním jídlem je Pabellón criollo, což je směs hovězího masa, fazolí, rýže, opečeného banánu a sýra. Jak vidíte, místní kombinace jsou až neuvěřitelné. Velmi populární jsou nejrůznější závitky, oblíbený je hlavně Tequenos, což je závitek ze sýrového těsta. Empanadas jsou smažené kukuřičné placky s mletým masem, fazolemi či jinou zeleninou. Vše můžete zapít místním pivem nebo vínem. Přednost dávejte raději dovozovému vínu, to místní se bohužel nepyšní vysokou kvalitou.

Návštěva tradiční venezuelské restaurace je příjemným zážitkem pro každého cestovatele nejen na last minute dovolené.