Turecko je pestré i v jídle

Důvodů, proč se do Turecka vypravit, je opravdu mnoho. Krásné pláže, moře, kulturní i historické památky, zcela jiná kultura, nakupování… Dalším důvodem může být i ochutnání místních specialit. Turecká kuchyně je lehká, překvapivě není ani moc kořeněná a je velmi rozmanitá.

Rozmanitost je ostatně pro Turecko typická. Z masa si můžete dát cokoli, kromě vepřového, to mají muslimové zakázáno. Nejčastěji narazíte na kuřecí, jehněčí a skopové nebo rybu. Oblíbenou přílohou je rýže a zelenina nebo také chleba, který se podobá naší vece.

Typickým jídlem je v Turecku kebab, který díky nejrůznějším stánkům seženete i u nás. Oblíbené je i kofte, což je mleté maso v podobě kuliček nebo placiček. Výborná je i ryba ve vinných listech nebo místní pizza. Pokud dáváte přednost lehčí stravě, můžete vyzkoušet saláty. Zelenina je v Turecku opravdu výborná a vždy čerstvá. Jak vidíte, budete si muset vzít hodně dlouhou dovolenou, abyste to všechno ochutnali.